Taidan olla omituinen kasvissyöjä, mutten oikein välitä näistä perinteisistä raastepihveistä ja porkkanapullista. Kerran keksinkin kokeilla papupullia ja ihastuin!
Tarvitset ainakin:
Papuja n. tölkillisen verran
Sipuli
Kananmuna
Vehnäjauhoja/korppujauhoja
Öljyä
Mausteita + suola
Mitkä tahansa pavut käyvät tähän. Tänään tein pullat kidneypavuista ja punaisista linsseistä. Viimeksi pullia tehdessäni käytin mustapapuja, joista itse ehkä pidin pullissa enemmän kuin kidneyistä. Sipulikin voi olla mitä sipulia vain. Jos pidät enemmän salottisipulista tai hopeasipulista, käytä ihmeessä niitä. Itse laitoin tänään taikinaan pienen punasipulin. Valkoispuli ja vaikka ruohosipulikin sopivat pulliin oikein hyvin!
Lisäksi voit laittaa myös:
Linssejä
Yrttejä (kuten basilika)
Valmiin mausteseospussin esim taco tai fajitas
(tähän annokseen ei kuitenkaan kokonaista)
(tähän annokseen ei kuitenkaan kokonaista)
Kasvislientä
Tomaattipyreetä
Linssit on siitä hyviä kuivahommia kun niitä ei tarvitse liottaa tuntitolkulla. Pelkkä huuhtelu ja keittäminen riittävät! Yleensähän kuivattuja papuja pitää ensin liottaa se 8 tuntia, sitten vielä keittää kauan ja sitten vasta ne ovat valmiita käytettäviksi! (Itse kyllä paljon liottelenkin papuja, mielestäni ne ovat parempia kuin valmiina tölkissä ostetut, mutta sitä ei ihan pikaruuaksi voi sitten kutsuakaan!)
Kuullota sipuli ja huuhdo linssit. Laita vettä sipulipannulle kiehumaan ja huuhdellut (ja siivilöidyt) linssit pannulle. Anna kiehua kunnes linssit ovat kypsyneitä mutta napakoita. Sitten siivilöi ja kaada muussattujen papujen sekaan.
Sillä aikaa kun sipulit ja linssit olivat pannulla, hienonna pavut sauvasekoittimella (tai vaikka tehosekoittimessa).
Itse pidän siitä, että pavuista jää vähän tuntua pullien sekaan, kaikkea ei tarvitse muussata ihan tasaiseksi tahnaksi.
Sitten sipuli ja linssit sekaan. Sekoita joukkoon myös mausteet ja kananmuna. Laita jauhoja ja/tai korppujauhoja sekaan sen verran, että "taikina" on pyöriteltävän oloista.
Viimeksi pullista tuli mielestäni hieman kuivia ja syödessäni niitä tein palan painikkeeksi pienen tomaattikastikkeen. Nyt ajattelin kokeilla kypsentää pullat kastikkeen seassa. Rakastan tätä Lidlin tomaattipyreetä. Tämä on niin maukasta jo sellaisenaan!
Laita purkillinen tomaattipyreetä uunivuokaan ja ohenna sitä vedellä mieluiseksi. Pyörittele taikinasta pikkuisia pullia ja asettele ne tomaattikastikkeen sekaan.
Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin puoli tuntia.
Nammm.
Oli todella hyvää!
VastaaPoistaAno, ihanaa saada kommenttia että tykkääkö muutkin näistä mun kokkailuista! Koskaan ei oikein voi tietää onko muilla sama maku kuin itsellä :) Ja hyvä että tykkäsit!
VastaaPoista