tiistai 15. maaliskuuta 2011

Riisi-linssi-kasvispata

.. eli taas tällainen mitä kaapista sattuu löytymään -ruoka. Pitkästä aikaa teki mieli tällaista vähän täyttävämpää ruokaa ja hetken mietittyäni pistin riisit ja linssit kattilaan ja aloin pilkkoa kasviksia meiningillä "katsotaan mitä tästä tulee".


Tässä kasvispadassa on:
Tummaa riisiä
Jasmine riisiä
Punaisia linssejä

Parsakaalia
Sipulia
Savoy-kaalia
Paprikaa
Tuoretta pinaattia

Luomu kasvisliemikuutiota
Loraus Soijakastiketta
Purkki Tomaattipyrettä
Ripaus Sokeria
Valkosipulijauhetta
Chilijauhetta
Currya

Ensin huuhdoin riisit ja linssit siivilässä ja laitoin kypsymään kattilaan. Pilkoin sipulit ja kaalit, laitoin pannulle kuullottumaan ja sitä mukaa kun sain pilkottua muut vihannekset lisäsin ne joukkoon. Kun riisit olivat sekunnin vaille valmiita ja niissä oli vielä hieman kosteutta jäljellä lisäsin ne pannulle kasvisten joukkoon. Mausteet mukaan, sekoitus ja annoin hautua kunnes ei enää liikaa kosteutta ollut.

Tähän olisi sopinut sekaan maissi todella hyvin, mutta sellaista ei tällä kertaa kaapista löytynyt joten ei tullut mukaan. Tällainen tomaattinen kasvispata on hyvää tulisena ja mausteisuutta voikin lisäilla oman maun mukaan esim chilikastikkeella tai cayannepippurilla. Myös mustapippuri sopii tähän. Jos tomaatti maistuu liian kirpeänä, lisää toinen ripaus sokeria pyöristämään makua. Jos haluat mausta oikein pehmeän, lisää riisit kuivaksi keitettyinä ja lorauta haudutusvaiheessa kermaa nesteeksi.

2 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaapa hyvältä! Ollaan vasta "opettelemassa" linssien käyttöä, joten kaikki tällaset vinkit tulee tarpeeseen. :)

    VastaaPoista
  2. Kurkkaa aurinkoisen tomaattikeiton ohjetta, siinä on linssejä käytetty myös :) Mä laitan linssejä melkein aina myös ihan "tavalliseen" kasviskeittoonkin :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...