Koska olen erittäin hyvä ruokablogin pitäjä, olen ylläripylläri taas unohtanut aina ottaa kuvan ruuasta kun olen sen saanut valmiiksi. Sitten vasta kun viimeisiä suullisia viedään tulee mieleen että tosiaan, olisi tästä voinut kuvankin räpsäistä. Laitan kuitenkin makoisan kukkakaalipaistoksen ohjeen teille, tällä kertaa ilman kuvia.
Tarvitset:
Kukkakaalia (itse laitoin myös vähän parsakaalia)
Voita/margariinia
Vehnäjauhoja
Maitoa (voi käyttää myös esim. soijamaitoa)
(juustoa)
Mausteita: suola, valkopippuri, valkosipulirouhe (kasvisliemikuutio)
(tähän käy mielestäni myös curry, mutta sitä ihan sitten oman maun mukaan jos tahtoo)
Paloittele kukkakaalista sopivan kokoisia paloja ja pistä kattilaan kiehumaan n.10-12 minuutiksi (älä keitä niitä ihan pehmeiksi, sillä kypsyvät uunissa vielä lisää). Sopivan kokoiset palat voivat olla nyrkkisi kokoisia tai vaikka sormenpään kokoisia, ihan minkämoisista itse pidät.
Silläaikaa kun kukkakaalit kiehuvat, tee valkokastike: Sulata margariini (toisessasa) kattilassa tai pannulla ja kun se on kokonaan sulanutta lisää vehnäjauhot. Sekoita kunnolla, mutta älä anna jauhojen ruskistua tummiksi, vähäinen kypsennys on tarpeeksi. Sitten lisää vähitellen maitoa ja hämmennä kokoajan, että seos sakeutuu eikä siihen jää paakkuja. Jotkut tykkäävät käyttää tässä puuhaarukkaa/lastaa, toiset taas vispilää. Lisää mausteet ja maista kastiketta. Kastikkeen tulisi olla aika sakeaa ja pehmeän makuista.
Ota kukkakaalit liedeltä ja laita uunivuokaan. Kaada valkokastike päälle. Laita uuniin 225 asteeseen ja anna olla siellä noin 15-20 min.
Valkokastikkeen sekaan voi raastaa juustoa tai sulattaa sulate tai tuorejuustoa. Juustoraastetta voi myös laittaa paistoksen päälle, jolloin sen pinta tulee ihanan kullanruskeaksi valmistuessaan. Vinkkinä vielä semmonen, että itse keitin kaalit luomukasvisliemessä ja käytin keitinvettä sitten valkokastikkeen valmistukseen maidon ohella. Laitoin puolet maitoa ja puolet keitinvettä.
Vähän vielä noista määristä. Usein ohjeessa näkee että valkokastiketta tehdessä jauhoja ja margariinia laitettaisiin kumpiakin n. 4 rkl. Mielestäni tästä tulee kuitenkin liian vähän kastiketta isoa kukkakaalia peittämään. Jotkut pitävät vähemmästä, toiset taas tahtovat että paistoksesta tulee sen verran kastiketta ettei erikseen tarvitse tehdä sitten toista kastiketta. Itse tein tälläkertaa kaksinkertaisen valkokastikeannoksen kukkakaalipaistokseeni, ja ehkä olisin voinut tehdä sitä jopa enemmän, maistui nimittäin riisin kanssa tosi hyvältä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi! <3