sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Juustoton Cheesecake

Mieleni teki tuossa eilen kamalasti juustokakkua, mutten omiksi herkuikseni raaskinut käydä ostamassa kympin edestä juustoa vaan korvasin kokeeksi juuston maitorahkalla. En tiedä yllättääkö teitä, mutta minä yllätyin miten juustomainen lopputulos sitten olikin! Nam. Ja valitettavasti en taaskaan ehtinyt ottaa kuvia kakusta juuri valmiina, juuri ja juuri sain napsittua nopeasti tasan kaksi kuvaa jo leikatusta kakusta :D Ei ehken kaikkein edustavinta, mutta makoisaa kuitenkin.

Pohjan voi tehdä kuten parhaaksi näkee, esim digestivekekseistä. Minulla oli kuitenkin digestivejä jäljellä enää puolitoista, joten koko pohjaa ei niistä millään saanut tehtyä. Niinpä väsäsin tällaisen pohjan:

Pohja:
Kourallinen maapähkinöitä rouheena
Kourallinen kaurahiutaleita
1½ Digestivekeksiä
½ dl Sokeria
100g Voita
Vehnäjauhoja sopivasti

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään vatkaimella. Murskaa pähkinät ja keksit (itse murskasin morttelilla) ja lisää kaurahiutaleiden kanssa voi-sokeri vaahtoon. Kun nämä on lisätty, lisää vehnäjauhoja sen verran että taikinasta tulee kiinteää, vähän murenevaa. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Laita uuni lämpenemään (175 astetta) ja halutessasi voi pohjaa esipaistaa n. 5min ennen kakun paistamista.

Tällä ohjeella pohjasta tulee todella maapähkinäisen makuinen. Murupohjanhan voi tehdä vaikka mistä; hapankorpusta, pipareista, mistä vaan kekseistä, myslistä jne..

Itse kakun tein mututuntumalta (yleensähän kaikki menee pilalle kun alan summamutikassa leipomaan, onneksi tällä kertaa kävi toisin) ja katsomalla mitä kaapista taasen löytyykään.

750g Maitorahkaa (1½ Lidl rahkapurkkia)
2 dl Sokeria
3 Kananmunan keltuaista
3 Kananmunan valkuaista erikseen vaahdotettuna
2 rkl Sulatettua voita
2rkl Perunajauhoja
Vaniljasokeria
1½ dl Punaisia viinimarjoja (pakkasesta)

Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi erilisessä kulhossa. Toisessa kulhossa vatkaa kaikki muut aineet (paitsi marjat) sekaisin. Yhdistä valkuaisvaahto muuhun seokseen rauhallisesti nostelle ja varovasti sekoittaen. Lisää sulatetut marjat kevyesti sekoittaen joukkoon.

Kaada seos irtopohjavuokaan valmiin pohjan päälle ja tasoita. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 1 tunti. Anna jäähtyä ennenkuin alat irrottamaan valmista kakkua vuoasta.

Seuraavalla kerralla jos käytän marjoja, laitan niitä tuplamäärän lisää. Tuokin määrä on oikeastaan hyvä, jos haluaa vain pikkuripauksen marjan makua sinne ja tänne, mutta itse pidinkin raikkaasta marjasta raskaahkon kakun joukossa. Voisin kuvitella että puolukat, karpalot tai vadelmat sopisivat myös hyvin tällaiseen kakkuun. Joku voi pitää suklaahipuista juustoseoksessa tai vaikka mariannerouheesta kakkupohjassa.

Tämä kuva on juustokakusta jonka tein aikaisemmin ja jonka oikeasti juustoisen reseptin jaoin teidänkin kanssanne. Yllätyksekseni rahkainen juustokakku näytti aivan samalta valmiina ja makukin oli todella lähellä juustoa. Ainoa tekijä joka kakun juustoisesta erotti, taisi olla se, että rahka jota käytin oli melkein rasvatonta, kun taas Philadephia juustossa oli ehken hieman enemmän rasvaa ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...