Leivoinpa tuossa yksi päivä sämpylöitä. Tavalliseen sämpylätaikinaan saa uudistusta lisäämällä taikinaan esim. porkkanaraastetta, juustoraastetta, pellavansiemenrouhetta, maapähkinärouhetta, mysliä jne. Itse käytän perussämpylöissä aina jauhon rinnalla vähän kaurahiutaleita ja hieman siirappia. Namm. Näihin sämpylöihin laitoin vehnäjauhojen lisäksi hieman ruisjauhoja sekä pari lusikallista pellavansiemenrouhetta.
Minä en koskaan käytä pullissa tai sämpylöissä voiteluun kananmunaa, en pidä kovista kananmunaroippeista vehnäseni kyljessä. Mutta kuitenkin jos tahdot esim kaurahiutaleiden pysyvän sämpylän päällä kauniisti varisematta, kannattaa ensin sämpylä voidella ;) (nimim. kokemusta löytyy tästäkin)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi! <3