Mustapapuhummus:
Mustapapuja (joko valmiiksi kypsiä tai sitten liotettuja ja keitettyjä)
Valkosipulia
Tahinia (seesaminsiementahnaa= paahdettuja seesaminsiemeniä ja ruokaöljyä)
Paprikaa
Suolaa
Itse käytän hummuksen tekemiseen muovikulhoa ja sauvasekoitinta. Valkosipulit voi laittaa raakoina, tai kuten minä tällä kertaa, keittää ne mustapapujen kanssa samassa.
Oikeastaan ohje on niinkin helppo, että sekoitat vaan kaiken tahnaksi sauvasekoittimella. Useasti hummukseen laitetaan sitruunamehua, tällä kertaa laitoin paprikaa joka toikin ihanaa makeutta ja makua. Suolaa maun mukaan.
Taaskaan en käyttänyt mitään mittoja tämän tekemiseen, mutta papuja oli ehkä n. 4-5dl, seesaminsiemeniä 4 kourallista (minulla on aika pienet kädet, sanoisin siis että 3-4 kourallista), 4 valkosipulinkynttä, alle puolikas paprika ja suolaa ehkä ½ tl.
Kuivatut mustapavut: Liota runsaassa vedessä n. 8 tuntia, sen jälkeen keitä valkosipulinkynsien ja suolan kanssa n. tunti. (Valmiiksi kypsiä mustapapuja saa kaupasta ainakin GoGreenin vihreissä pahvipakkauksissa)
Tahini: Paahda seesaminsiemeniä pannulla kullanruskeiksi, varo ettet polta! Hienonna siemenet morttelissa tai tehosekoittimessa ja lisää kasviöljyä niin että seos on tahnamaista. (Joidenkin kauppojen valikoimassa on valmista tahinia lasipurkeissa.)
Aivan ihanaa paahdetulla ruisleivällä kurkkuviipaleiden kera!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi! <3