tiistai 1. helmikuuta 2011

Ihana lisuke

Tänään jätin superhyperpöperöt väliin ja tein aika yksinkertaista ruokaa. Monien mausteyhdistelmäkokeilujen jälkeen makunystyrät kaipasivatkin rauhallista ja selkeää vaihtelua.


Ihana ja helppo lisuke ruokaan kuin ruokaan.

Tarvitset:
Sipulia
Kaalia
Ripaus suolaa
Hyppysellinen sokeria (tai pikkulusikallinen hunajaa, pieni pulpaus siirappia)
Mahdollisesti pieni tujaus chilikastiketta.
(Pannulle voita/margariinia/öljyä)


Itse tein lisukkeen purjosta, punasipulista ja valkokaalista, mutta yhtä hyvin siihen voi käyttää vaikka savoykaalia, hopeasipulia ja valkosipulia.

Pilko sipulit ja kaalit suikaileiksi, kuullota ne pannulla kuultaviksi (mukana mahdollinen tulimauste sekä suola). Laita levy pois päältä ja lisää lopuksi makeuttaja kuten siirappi, pyöräytä ja anna muhia vielä hetki ennenkuin siirrät lisukkeen hellalta pois.

(Tämä oli seuraksi keitetyille perunoille, porkkanoille sekä bataateille, lisänä currykastiketta ja lihansyöjälle pekonia.)

2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...