sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Sanokaa Kassler kun haluatte hyvää!

Saatiin vanhemmiltani toista kiloa painava kaslerpaistiliha ja sehän piti sitten valmistaa hyväksi ruuaksi. En eläissäni ole mitään kokonaista paistia tehnyt, joten jännitti vähän että mitähän tästä tulee.. Lopputulos oli kuitenkin kuulema hyvä ja paisti hävisi yltiölihansyöjäni suihin kahdessa illassa. Ei se kovin pahaa siis voinut olla!
 Oli siis se paisti. Sirottelin päälle paprikajauhetta ja vähän kokonaisia pippureita. Paistoin pannulla lihaan ruskean pinnan ja laitoin sitten paistin uunivuokaan. Sekaan laitoin vettä ja erilaisia mausteita (valkosipulia, rosepippuria, suolaa jne). Vettä en laittanut kuin pari desiä. Uunin laitoin 150 asteeseen ja paistin annoin kypsyä parisen tuntia. Tähän on varmasti joku tietty lämpötila mitä lihamittarissa kuuluu lukea ja sitten paisti on valmis, mutta meillä ei mittaria ole joten ihan tuntumalla mentiin.

Paistinliemi tuoksui niin aromaattiselle että tein siitä kastikkeen perunajauholla suurustamalla, se oli kuulema oikein hyvää myös. Tarjoilin tämän keitettyjen perunoiden, kastikkeen sekä salaatin kera.

Olen pahoillani näin epämääräisestä ohjeesta, mutta tein tämän viime kuussa ja olin ihan unohtanut postailla teille vaikka kuvatkin olin ottanut! Hyviä Kasslerpaistin ohjeita on kuitenkin netissä ja nyt kun niitä jälkikäteen selailin, olin ihan vaistonvaraisesti tehnyt paistin aivan, tai ainakin melkein, oikein! Ajatelkaa mikä lihanpaistaja tästä kasvissyöjätytöstä vielä kehkeytyykään ;)

Oisko teillä jotain minkä ohjetta ehdottomasti haluaisitte? Tai esim jos haluatte erilaisia keittoja, patoja tai vaikka puuroja, kertokaa ihmeessä niin teen sellaista, omalla tavallani tietenkin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...