Marjakiisseli
Juuri tähän marjakiisseliin tarvitset:
Punaviinimarjoja
Puolukoita
Omenaa
Sokeria
Perunajauhoja
Vettä
Marjathan voivat tosi olla mitä vain sinulta löytyy, meillä sattui pakkasessa olemaan juurikin viinimarjoja ja puolukoita ja niistä tuleekin ihanan kirpeä ja raikkaan värinen kiisseli.
Keitä marjoja ja pilkottua omenaa niukassa vedessä 10-20 min. Jos tahdot, voi kiehumaan laittaa sekaan vaikka neilikkaa tai kanelia tuomaan vähän erilaista makua. Itse pidän neilikasta paljon.
Lisää sokeria maun mukaan. Survaise sauvasekoittimella tasaiseksi (ei pakollista, marjat ja palat voi jättää kokonaisiksikin). Muista taas ettet käytä sauvasekoitinta kun kattila on liedellä! Se nimittäin voi oikeasti sulaa siinä :D
Ja nyt tulee sakeutusvaihe: sekoita tilkkaan kylmää vettä perunajauhoja (itse käytin tuohon pikkukattilalliseen puoli desiä vettä ja kukkuraisen ruokalusikallisen perunajauhoja). Laita kattila takaisin levylle ja kaada perunajauhovettä ohuena naruna kiisseliin kokoajan samalla sekoittaen (vaikka vispilällä). Kun kaikki perunajauho on kiisselissä, sekoittele kunnes keitos pulpahtaa pari kertaa ja siirrä se pois levyltä. Tässä vaiheessa kiisselin ei kuulu enää kiehua, pari pulpahdusta riittää kertomaan että perunajauho on kypsynyt.
Jos tässä vaiheessa tuntuu ettei kiisseli ole tarpeeksi paksua, voit tehdä uuden perunajauho-vesi seoksen ja saostaa sitä lisää samalla tavalla kuin aikaisemmin.
Päärynärahka
Tarvitset:
Kuohukermaa
Maitorahkaa
Päärynää
Sokeria
Kanelia
Pilko päärynät, vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita aineet keskenään.
Itse laitan puolet rahkaa ja puolet kermavaahtoa, mutta tuokin suhde on ihan makuasia.
Ja minä teinkin ultimateherkun ja nautin näistä molemmista yhdessä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi! <3