Nina Lincolnin juusto-suklaa kakku
Pohja:
n. 9 suurta Digestivekeksiä
35g voita
Täyte:
200g suklaata (suositellaan tummaa, mutta muutkin käyvät!)
200g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia. Mielestäni myös maustetut käyvät, esim appelsiini)
150g sokeria (= n. 1 2/3 dl)
1tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2½dl kuohukermaa
100g pekaanipähkinöitä (tai vastaavasti jotain muuta, me käytimme mustikoita)
Koristeeksi:
pähkinöitä, suklaata, marjoja, kermavaahtoa.... mitä tahdotkaan
Kuten kuvasta näkyy, käytimme valkosuklaata ja pähkinöiden sijasta mustikoita. Kuvassa reunoja ei ole koristeltu millään, sillä jouduimme viemään kakut juhlapaikalle hieman jäisinä eikä suklaarouhe olisi tarttunut jäiseen kakkuun. Ja pienenä vinkkinä voin kertoa, että tällainen kakku on paras heti syötäväksi, esim niin että illanistujaisissa ottaa sulamaan pääruokaa syödessä ja sitten syödään jälkiruualla. Ylppäreissä tämmöinen kakku meni aika mössöksi kun oli tarjolla monta tuntia.
1. Murenna keksit hienoksi tehosekottimessa tai kaulimella voipaperin välissä. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Pohjalle voit laittaa pohjan kokoisen voipaperin, niin kakku on helpompi irrottaa myöhemmin vuoasta.
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Sekoita juusto ja 100g sokeria. Lisää myös vaniljasokeri.
4. Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juusto-sokeri -seokseen. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa.
5. Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tässä vaiheessa voit lisätä pähkinät (tai muut vastaavat) tai voit säästä ne koristeeksi tai jättää kokonaan pois.
6. Kaada seos vuokaan digestivepohjan päälle. Pidä yön yli pakkasessa.
7. Ota kakku pois pakastimesta n.½ tuntia ennen tarjoamista. Irrota reunat. Koristele suklaaraasteella tai pähkinöillä, kermavaahdolla.. jne. Vuole vaikka suklaasta terävällä veitsellä lastuja kakun keskelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi! <3