Kanankin otin ihan pakkasesta ja tämän takia tein liemen kiehuvankuumaan veteen. Jääkaappikanoille riittänee ihan vesihanavesi.
Tarvitset:
Koipia
Kanaliemikuution
Vettä
+ uunivuoka
Lisäksi voit laittaa:
Valkosipulia
Mausteita
Kanat uunivuokaan. Murskauta kokonaiset valkosipulinkynnet veitsen lappeella. Laita kokonaiset kynnet vuokaan. Murenna sinne myös kanaliemikuutio (kasvisliemikuutio on itseasiassa tähän myös hyvinkin sopiva) ja ripauta currya joukkoon. Vielä rumpsaus pippuria myllystä päälle. Kaada kuuma vesi (jos siis kyseessä on pakastetut kanat) ja laita folio vuoan päälle.
Mieluiten käyttäisin aina maustamatonta kanaa, mutta nyt olin hamstrannut pintamaustettua tarjouskanaa pakkaseen asti joten näillä mentiin. Marinoituakin kanaa voi tähän käyttää oikein hyvin, mutta kannattaa sitten miettiä mitä mausteita sen kanssa laittaa ettei maut sotke toisiaan. Yleensä ite laitan marinoidun kanan seuraksi pelkkää vettä ja kasvisliemikuution. Lientä voi muuten laittaa riisin päälle kostukkeeksikin jos ei muuta kastiketta ole tehnyt. Kuulema oikein maukasta niinkin.
Uuni vähän päälle 200 ja aikaa n. tunti.
Foliota ei oo pakko pitää päällä jos kanat on mukavasti veden peittämiä kokonaan. Folio on sen takia, ettei päällimmäiset kanat kärvistyisi. Folion ollessa kantena myös liemen yläpuolelle jäävät kanat saavat paremmin kosteutta ja höyryä ja kypsyvät pehmeiksi.
Anteeksi ehken sekavat ohjeeni, mutta ei näin kuumeessa oikein ajatus kulje!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi! <3