keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Herkullinen sienikastike

Tämän kastikkeen voi tehdä pehmeän kermaiseksi, tai sitten kevyeksi ja molemman vaihtoehdot ovat maukkaita.

Mitä tahansa sieniä voi käyttää kastikkeeseen. Itse käytin suppiloita ja mustatorvisieniä jotka oli kuullotettu ja sitten pakastettu. Tähän voi käyttää (tietenkin) tuoreita sieniä, niistä kannattaa ensin kuumalla pannulla ottaa kaikki nesteet pois, sitten voita (margariini/öljyä) ja sipulit sekaan ja jatkaa tästä. Tölkkiherkkusienetkin käyvät, niitäkin voi vaikka sipulin kanssa kuullotella, tai sitten vain lykkiä sekaan kastikkeen valmistuessa. Kuivatut sienet voi joko jauhaa kastikkeeseen tai ensin turvottaa siivilässä kuumalla vedellä ja kuullottaa sipulien joukossa.


Tarvitset ainakin:
Sieniä
Sipulia
Voita/margariinia/öljyä
Vettä/kasvisrasvakermaa/kermaa
Kasvisliemikuutiota

Lisäksi voit käyttää:
X Valkosipulia
Persiljaa
X Valmiin kastikepussin (kanttarellikastike, herkkusienikastike)
Musta/valkopippuria
(laitoin nyt X:t noihin kohtiin mitä itse käytin näistä ylimääräisistä)
Kuullota sipulit ja sienet margariinissa. Murusta sekaan kasvisliemikuutiota. Jos pannu tuntuu tosi kuumalta ja haluat käyttää kermaa, lorauta kumminkin tilkka vettä ensin pannuun, ettei kerma pala pohjaan. Lisää kerma (itse käytin kevytkermaa 1dl ja vettä 1,5dl ) ja sekoita sekaan kastikepussi. Kiehauta, että kastikepussin jauhe kypsyy ja suurustaa kastikkeen. Maista kastiketta, kasvisliemen lisääminen tuo syvyyttä ja vähän suolaisuutta kastikkeeseen, itse en tässä käytä tavallista suolaa lainkaan. Nestettä voi lisätä lopussakin vielä jos kastike tuntuu liian paksulta tai liian suolaiselta.

Jos valmiskastikepussia ei halua käyttää, kannattaa varmaankin käyttää pelkästään kermaa että kastikkeesta tulee paksua. Jos haluaa kikkailla vielä jauhojen kanssa niin kastikettahan voi suurustaa niilläkin, mutta itse oon tosi harvoin tehnyt kastikkeita jauholla suurustamalla ja mielestäni silloin maustakin tulee jauhoinen. Mutta tää on makuasia ja voihan olla etten ite osaa vaan sitä konstia.

Mielestäni sienikastike on nopea ja helppo kastike ja jos pitää sienistä niin varmasti maukas! Ja usein vähän erilainen, ihmiset luulevat usein että sienikastike on hankala tehdä, mutta tällä ohjeella saat valmista nopeasti! Sienikastike sopii hyvin niin pastan, riisin kuin perunankin kanssa. Tätä ohjetta soveltamalla voi tehdä myös sienikeiton jos ei hiilihydraattilisuketta halua kastikkeen alle.

2 kommenttia:

  1. mä teen ite niin, että sienet ja sipuli pannulle sitten pari ruokalusikallista jauhoja lisäks ja lopuks ruokakerma & vesi. ei siis tartte suurustaa, mutta kastikkeesta tulee kuitenkin paksumpaa..

    VastaaPoista
  2. lotta, en oo tosiaan kokeillu jauhoilla, mutta tätä pitää kokeilla jos joskus ei ookkaan niitä valmispusseja tai paksua kermaa :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...