Liesi kuntoon!
Jos teillä on liedessä valurautaiset keittolevyt, niiden ikää saa pidennettyä ja kuntoa parannettua hyvällä hoivalla. Muistathan putsata lieden aina ruuanlaiton jälkeen, pelkkä kostealla rätillä pyyhkäisy riittää yleensä. Kuivunutta likaa varten täytyykin käyttää sitten järeämpiä otteita.
Valurautaisten keittolevyjen reunoilla olevat ruskeat pinttymäjäljet saa puhdistettua veteen kostutetulla sokeripalalla hankaamalla. Sokeripala on tarpeeksi karhea, mutta ei naarmuta liettä.
Kerran kuussa tai parissa valurautalevyt voi öljytä tavallisella rypsirapsiöljyllä. Lorauta vain pieni määrä öljyä levylle ja levitä talouspaperilla tai puuvillapyyhkeellä. Öjyä ei tarvitse putsata pois, se imeytyy levyyn. Tämä on samantapaista hoitamista, kuin puupintojen öljyäminen :)
voi kiitos tästä jumalaisesta vinkistä... tuskailin tänään kuinka kaamealta meidän liesi näytti ja muistin että olit kirjoittanut tästä, kyllä muuten toimi tuo öljy!
VastaaPoistaKivaa että näistä on hyötyä!
VastaaPoista