Aikoinaan tehtyä on osio, jossa laitan tänne toisen blogini puolella aikoinaan kertomiani ruokajuttuja. Tekstit on suoraan kopioitu sieltä, siksi erilainen kirjoitustyyli. Ajattelin, että olisi mukavaa että kaikki ruokajutut löytyisivät yhdestä blogista.
En nyt keksi muuta, niin pistän jutun joka piristää ainakin omaa päivääni. Välillä alkaa todella tehdä mieli hyvää keittoa, ja tänään sitten väsäsin kunnon keiton!
En nyt keksi muuta, niin pistän jutun joka piristää ainakin omaa päivääni. Välillä alkaa todella tehdä mieli hyvää keittoa, ja tänään sitten väsäsin kunnon keiton!
Usein teen keiton periaatteella "mitä kaapista löytyy" mutta nyt tarvikkeet on ihan keittoa varten ostettu kun tajusin jo kauppamatkalla mitä tällä viikolla tekisi mieli syödä :)
Sisältää:
oliiviöljyä
valkosipulia
kirsikkatomaattia
vettä
kasvisliemikuutio
tulikastiketta (texas pete)
sokeria
porkkanaa
perunaa
varhaiskaalia
parsakaalia
herneenversoja
paprikaa
kikherneitä
(maissia?)
Keitonhan voi tehdä hyvin paljon vähemmistäkin aineista, ja yleensä mun keitossa onkin vaan porkkanaa, valkosipulia, linssejä ja kaalia sekä maissia. Mutta nyt tosiaan tuli runsaampi ja ihanan kesäisen värinen keitto!
Ainekset laitoin tuossa listan järkässsä. Eka kuullotin valkosipulit ja tomaatit pikkutilkassa oliiviöljyä. Sitten vettä ja kasvisliemikuutio, sekä tulikastiketta ja hyppysellinen sokeria. Sitten pilkotut kasvikset kypsymisjärjestyksessä. Laitoin levyn pois päältä kun perunat olivat puolikypsiä ja sitten kaikki kaalit ja paprikat päälle ja kansi kiinni. Kikherneet mulla on valmiiksi kypsiä, joten ne pataan sitten kun keitto on vielä hetken hautunut. Muitelin myös, että pakkasessa on paljon maissia, sitä voisi vielä laittaa keittoon ettei kukaan vaan turhaan pääse sanomaan suuruudenhulluksi :P
Kun keittoa alan syömään, maistan vielä liemen ja jos se kaipaa jotain saatan lisätä siihen ehkä hieman kasvisliemikuutiota, tai tulikastiketta, ehkä voi sujauttaa lorauksen soijakastiketta. Yleensä mulla on aina aika tujua lientä, joten syönnin yhteydessä lorautan kuumaa vettä vielä keiton sekaan.
Tätä tulee mulla myös aina niin paljon, että saan melkein koko viikon syödä samaa keittoa. Tässä ei oo mitään herkästi pilaantuvaa, joten jääkaapissa säilyy kyllä hyvänä melkeinpä sen koko viikonkin. Keitto on siitä myös hyvä ruoka, että sitä voi muunnella erilaiseksi, eikä jokapäivä tarvitse syödä ihan sitä samaa, jos ei tahdo. Keiton sekaan voi laittaa jälkikäteen vaikka nuudelia, makaronia tms. tai lorauttaa maitoa tai pistää nokareen sulatejuustoa. Lihansyöjä voi myös paistaa erikseen vaikka kanaa ja sujauttaa sitä annokseensa. (tämmöisellä keitolla voi myös hyvin huijata itselleen helpon ramen annoksen :P)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi! <3