Törmäsin Yrttipurkki Maustehyllyssä -blogissa maukkaan näköisiin banaanilettusiin. Blogissa ne on esitelty Pisang Goreng nimellä ja ohje on tällainen:
PISANG GORENG
eli indonesialaiset paistetut banaanit
1 dl (vehnä-/kikherne-/tattari-/tms.)jauhoja
1 dl soijamaitoa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl intiaanisokeria
1 rkl öljyä
2 kuorittua ja pilkottua banaania
1. Sekoita kaikki aineet keskenään, lisää banaanit viimeisenä. Anna taikinan turvota hetki.
2. Paista paistinpannulla runsaassa öljyssä taikinasta paksuja lettuja.Itse tietenkin vielä muokkasin hieman ohjetta ja laitoin tavallista maitoa, sekä maidon lisäksi vielä kivennäisvettä, jauhojen lisäksi laitoin vielä lusikallisen kaurahiutaleita. Maustoin taikinaa vielä ripauksella kanelia.

Kastikkeen tein ihan vain pakkasesta ottamistani punaherkuista ja mustikoista, lisäsin lusikallisen proteiinijauhetta ja lorauksen vettä ja hurautin tehosekoittimessa. (Protskujauhe ei todellakaan ole tässä välttämätöntä, itse laitoin sitä koska halusin kokeilla minkälaisen koostumuksen sillä saa aikaan. Myös siksi että voin sanoa miekkoselle että tämä on sitä urheiluruokaa rankan jujutsukurssin jälkeen syötäväksi :D) Sokeria en lisännyt tähän, koska lettuset on aika makeita ja mun mielestä seuraksi sopi oikein hyvin raikas marjakastike.
Ei ollenkaan pahoja muokkauksia, oon itsekin tehnyt pari kertaa kanelilla maustettuna. Marjakastike on hyvä idea! Meillä nuo syödään yleensä vaahterasiirapin kanssa, mutta se on aika äklömakea yhdistelmä.
VastaaPoistaMä oon joskus syönyt näitä hunajan kanssa,ja toimii tosi hyvin jos haluaa makeaa, vielä kermavaahtoa niin saa oikein hienon jälkkärin. Yleensä kuitenkin haluan vähän jotain makean vastapainoksi ja toi marjakastike oli kyllä hyvä siihen :)
VastaaPoista