maanantai 8. marraskuuta 2010

Kaalia kaalia! Kaalisalaatti

Huomaa lähipäivien ruuista että meille tarttui kauppareissulla mukaan suht iso valkokaali :D Tämä oli jostain syystä lapsena minun lempparisalaattiani, vaikka aika voimakkaan makuista onkin!




Tarvitset ainakin:
Kaalia
Porkkanaa
Valkosipulia
Viinietikkaa
Öljyä
Suolaa
Mustapippuria

Lisäksi voit laittaa:
Paprikaa
X Kesäkurpitsaa
X Sipulia
Purjoa
Lanttua
X Tabascoa (meillä Texas Pete)





Raasta ja silputa ainekset ja laita kulhoon. Sekaan loraus öljyä (itse käytin rypsiä), ja suurehko loraus :D viinietikkaa, minulla oli omenaviinietikkaa. Suolaa ja pippuria maun mukaan, pippuria saa mielestäni olla runsaasti. Sitten laita astiaan niin paljon vettä että salaatti lilluu siinä (peittyy).

Anna salaatin kypsyä jääkaapissa 1-3 päivää, maistamalla selviää milloin se on valmista. Jos salaatissa ei ole yhtään kirpeyttä, lisää vähän viinietikkaa. Jos tahdot, voi maun pehmentämiseksi laittaa sekaan ripsauksen sokeria, se on ihan makuasia.

Kun salaatti on valmista, kaada se lävikköön ja siivilöi vesi pois. Jos tahdot, salaatin sekaan voi laittaa majoneesia, itse tosin pidän enemmän ihan freessistä kaalisalaatista. Majoneesin kanssa salaatti on toisaalta kivaa esim kolmioleipien täytteenä!

Huom! Salaatin tuoksu on hyvin voimakas, joten paketoi se tiiviisti jos laitat jääkaappiin missä on hajusta kärsiviä tuotteita (kuten maito). Myös itsensä säästämiseksi tämä on hvyä tehdä ;D. Itse laitoin kulhon päälle folion ja kattilankannen ja vielä muovipussin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...